hah...!

Sunday, 30 June 2013

mase dolu-dolu

assalamualaikum...

sekarang ni taun 2013..
aku ni punye bosan duk umah.. pastu aku pun bace la post2 kat facebook aku..
aku bace yang taun 2011, bulan november punye..
eh, semacam perasaan datang kan..
tak sangke dulu aku rapat, bole borak bodo-bodo ngan ramai orang..
antare yang ramai post kat wall aku, zaty mistam, apek, aidel, yana..
post yang banyak nye dari mira ngan alina.. emi , kinah ade gak, men tag gamba la, main post video lah..
seronok seronok.. owh senior-senior mcam pijot, yin pun ade.. haha..

tapi kenape sekarang dah xde macam tu..?
mane yang silap nye..?
ape yang silap sampai kan aku xde berinteraksi dengan diorang-diorang sume mcam tu..?
ape yang aku silap sampai kan, ade antare diorang tu yang bile berselisih pun aku jadi mcam xpenah kenal, mcam xpenah rapat je ngan diorang.. pdahal dulu merepek meraban tu kan memang keje aku..?

what had happened to me..?
where i did go wrong..?
nape aku da x macam dulu.. memang manusie tu berubah..
tapi nape berubah sampai tergadai sume mende..?
nape nape nape...?

Saturday, 29 June 2013

Deep


Will you still love me
When I'm no longer young and beautiful?
Will you still love me
When I got nothing but my aching soul?
I know you will, I know you will
I know that you will
Will you still love me when I'm no longer beautiful?

Lana Del Rey, Young and Beautiful 


litik die agak bermakne kan...
tapi hanya bole diprektik kan oleh mane-mane pasangan yang da kawin..
yang kapel, budak-budak sekolah tak payah nak gegedik la cakap cam dalam lirik lagu tu kat pasangan memasing.. pelangkung jawab nye.. 

Tuesday, 4 June 2013

'nobody said it was easy'

aku juge manusie biase...
manusie yang terkadang mati dalam lamunan..
hanyut disapa memori silam..
memori itu yang patut aku nyah kan..


aku juge manusie biase..
manusie yang kadang-kadang kalah dengan mainan jiwe ..
manusie yang cemburu dengan kehidupan orang lain,
mendambakan kesempuranaan dalam kepuraan..
namun, di sebalik setiap senyuman itu, tidak terukir pahit jiwe rage yang ditanggung..

aku lah manusie biase..
yang terkadang benci kan kisah silam aku..
tidak mahu aku berpaling pade mase yang telah berlalu jauh itu..
tidak mahu aku balik dan tidak mahu aku mase itu berputar kembali..
cukup dengan kehidupan hari ini..
aku berdiri kuat tidak lagi terhincut-hincut..
tidak lagi dipapah ..

luka yang parah, kian menyembuh..
terjahit rapi..
jangan engkau berdarah lagi..
let it go..

burn my past, burn....!!