hah...!

Monday, 6 May 2013

pertame kali ..

assalamualaikum..

sume orang kecoh dengan PRU kan..
taun 2013 ni PRU13 kan..
umur aku dah melayak kan aku mengundi okeh..
22 tahun.. i'm proud to be one of the pengundi lah kan..

al kisah, pade mule nye.. aku xnak pun balik mengundi.. tapi adik beradik sume balik umah pulaaaaak.. jadi, last minit aku balik jugak.. nasib baik ade tiket nak balik kan.. ingatsonang ke nak duk umah sume orang ni..?
pastu pastu.. ingat kan saje nak balik aje la, xde pun nak g ngundi..
lepas pikir bebaik.. aku g aje la ngundi.. mane la tau, lagi 5 taun kan, aku xdapek nak ngundi sebab balik umah laki aku.. eh, 5 taun lagi tu insya allah la aku da kawin.. Ha Ha.. alah, lagipun kan, aku excited je nengok sume orang semangat nak g ngundi, tu yang aku terpanggil nak ngundi jugak tu.. Ho Ho..

pegi ngundi ngan anak-anak perempuan mak abah aku tu haa.. jalan kaki je pun.. sanggup tu berpaneh demi pegi bunag undi haa.. alah, bukan kene beratur pun.. xde orang pun.. kitorang je ade kat pusat ngundi tu..
lepas ngundi, nek keto jenjalan.. g nengok suasane mengundi kat kawasan sini..
meriah la jugak..
BN ke Pas ke.. best best..bukan selalu boleh nengok ni sume ..

oh yee.. kitorang pegi jalan kaki sebab moto dan kerete kat umah ni sume kaler ijau dan biru.. xnak la gune wane yang melambang kan mane-mane parti kan.. jalan kaki pakai payung, sekali tuuuu. payung pulak kaler ijau, lagi satu payung kaler biru.. =.="

so, nak upload satu due gamba lah..
sile sile...


ni otw nak g pusat ngundi...
dub dab, dub dab... nak masuk jap laie, nak g buang undi
bukan senang nak bwak adam kuar tanpe ummi dan abi...


dopan kodai makan omak den ni haaaa

JOHOL...

No comments:

Post a Comment