hah...!

Saturday, 11 May 2013

terkencing atas jambatan KLCC

assalamualaikum..

setelah 10 taun berlalu..
pekare ini masih segar dalam benak pikiran aku..
mase darjah 6, ade lawatan g KLCC..
kitorang lalu la kat jambatan KLCC tu kan, tingkat 40 lebih rase nye..
kawan aku tu, punye la gayat sampai terkencing kat situ jugak..
habis basah seluar die..
kesian die.. die gayat tinggi kan..
die tak nak pun lalu kat jambatan tu.. tapi cikgu seret la die.. tarik-tarik..
ye la, kalo die tinggal kat situ sape nak jage.. kite sume nak g menare KLCC yang belah lagi satu tu..
sebab tu la die terpakse jugah gagah kan diri jalan kat situ..
tapi tak pasal-pasal je kencing..
balik tu, die pakai suar baru.. cikgu beli kan lah..

eh, kawan aku tu lelaki tau..
jangan ingta lelaki tu berani sangat lah kan..

Thursday, 9 May 2013

as it matter to me..

assalamualaikum..

have you left alone..?
alone in the darkness.. even your shadow left you..
no one was there to help you, to bring you back to the life..
you are in pain, struggle to get to yourself back..
yea yea, it suck..!
it hurt.. your hurt..!

everything you want, its like a big lie.. its just a dream.. you don't even know it yet.. these dreams of yours, you can't achieve it all, not even one..?
it only matter to you.. no one even notice..
owh damn hurt..
you believe you can take all the steps to get the end.. the easy one..
the sweetest end you can think of..
but, you might not get to the end..
as you choose the wrong path, the wrong turn..
will you go back and start over..?
nope..! you just can't undo all of these..

as it matter to you..
make it happen.. believe in yourself..
you can have that beautiful ending..
work for it..

Monday, 6 May 2013

aku dalam emosi aku...

assalamualaikum...

bukan kite xbersyukur..
eh, bukan aku xreti nak bersyukur..
tetapi datang satu perasaan iaitu CEMBURU ..
nengok orang lain dapek ape yang diorang nak tanpe perlu susah susah..
mintak dapek, mintak dapek..

oh, aku xde tompek nak mintak..
kalau mintak pun, xkan dapek..
hidup perlu diteruskan...
pape jadi pun, semoge aku berjaye dengan usehe dan tawakal ..
semoge cemburu tu jadi dorongan untuk aku achieve pape yang aku nak walaupun xdapek mintak dari sesape..


pertame kali ..

assalamualaikum..

sume orang kecoh dengan PRU kan..
taun 2013 ni PRU13 kan..
umur aku dah melayak kan aku mengundi okeh..
22 tahun.. i'm proud to be one of the pengundi lah kan..

al kisah, pade mule nye.. aku xnak pun balik mengundi.. tapi adik beradik sume balik umah pulaaaaak.. jadi, last minit aku balik jugak.. nasib baik ade tiket nak balik kan.. ingatsonang ke nak duk umah sume orang ni..?
pastu pastu.. ingat kan saje nak balik aje la, xde pun nak g ngundi..
lepas pikir bebaik.. aku g aje la ngundi.. mane la tau, lagi 5 taun kan, aku xdapek nak ngundi sebab balik umah laki aku.. eh, 5 taun lagi tu insya allah la aku da kawin.. Ha Ha.. alah, lagipun kan, aku excited je nengok sume orang semangat nak g ngundi, tu yang aku terpanggil nak ngundi jugak tu.. Ho Ho..

pegi ngundi ngan anak-anak perempuan mak abah aku tu haa.. jalan kaki je pun.. sanggup tu berpaneh demi pegi bunag undi haa.. alah, bukan kene beratur pun.. xde orang pun.. kitorang je ade kat pusat ngundi tu..
lepas ngundi, nek keto jenjalan.. g nengok suasane mengundi kat kawasan sini..
meriah la jugak..
BN ke Pas ke.. best best..bukan selalu boleh nengok ni sume ..

oh yee.. kitorang pegi jalan kaki sebab moto dan kerete kat umah ni sume kaler ijau dan biru.. xnak la gune wane yang melambang kan mane-mane parti kan.. jalan kaki pakai payung, sekali tuuuu. payung pulak kaler ijau, lagi satu payung kaler biru.. =.="

so, nak upload satu due gamba lah..
sile sile...


ni otw nak g pusat ngundi...
dub dab, dub dab... nak masuk jap laie, nak g buang undi
bukan senang nak bwak adam kuar tanpe ummi dan abi...


dopan kodai makan omak den ni haaaa

JOHOL...