hah...!

Sunday, 10 March 2013

masalah..?

assalamualaikum..

ade masalah..?
jangan la post kat facebook, mengadu kat twitter, up entry kat blog cite detail giler pasal masalah tu.. kan ade kawan-kawan, mengadu la kat kawan-kawan, carik yang boleh dipercayai.. nak lagi bagus, buat solat sunat malam-malam tu, mengadu kat Allah dalam doa, kat sujud last tu.. mungkin bole tolong korang lege sikit.. ingat la, Allah tu Maha mendengar.. akan diberi jalan yang terbaik kalau korang mintak, tak mintak mane nak dapat kan.. insya ALLAH akan aku praktik kan mende ni dalam idop aku..

kalau aku, aku suke cerite kat diari..
korang ade diari..? aku pilih diari aku untuk aku tulih ape yg terbuku dalam hati aku, ape yang menyerabut kan pikiran aku, ape yang bermain kat minda aku... dah name pun diari, mesti la orang lain tak bole usik.. private and personal sangat-sangat...  jadi, aku bole tulih memacam.. tanpe risau orang membace nye..
pastu, jage la diari bebaik, jangan la pulak tayang-tayang kat orang.. manusie ni, curious bile tau itu diari... nanti ade pulak yag curik-curik bace..

bagi aku, diari tu la kawan aku.. hahah.. die tak penah bosan teman aku ngan masalah-masalah aku.. die tak penah tinggal kan aku jugak.. haha.. kesian nye aku, macam forever alone dah...


2 comments:

  1. Replies
    1. ape bule buat heng, hidop ni kan sorang-sorang..
      mati lagi la sorang-sorang..

      Delete