hah...!

Sunday, 3 February 2013

assalamualaikum.. 

hai hai.. 
ape aktiviti korang semalam..?
semalam hari sabtu bersamaan 2 februari 2013, kami telah ke Port Dickson.. pegi ni pun sebab mak nak pegi mandi laut.. kami pegi be-3 aje, mak , kak lang ngan aku.. bosan la kan sebab be-3 je.. mase kecik-kecik, kalo kite pegi mesti abah bawak sume anak-anak masuk mak abah, sume sekali ade 8 orang.. kan best 8 orang berbanding 3 orang...

al-kisah.. kite pun sampai kat Teluk Kemang.. carik port bentang tikar tu.. kite pegi pun da lambat da, lepas zuhur.. tapi kan, mandi petang walaupun panas, xburn pun muke mak ngan kak lang.. aku..? aku tukang jage barang.. ye la, pegi ber-3 je kan.. mak memang da cakap nak mandi laut.. kak lang pulak memang pantang jumpe air, mesti terjun nye lah.. jadi, aku dengan berbesar hati nye jadi tukang jage barang.. sampai je situ, mak makan dulu sambil borak-borak ngan aku.. yang kak lang pulak, sampai je, die siap-siap tuka tudung sume.. die terus pegi berenang-renang bajet mermaid.. haha.. 

lepas mak suda makan, mak pulak yang pegi berenang, mengapung kan diri dalam air laut tu.. jadi, tinggal la aku sorang duk kat atas.. aku main la game kat enpon kak lang.. ye la, enpon baru kan.. touch skrin pulak, sedap r men game.. aku gune enpon capok je, xde game.. mase ngah jage barang tu, aku dikunjungi oleh baby-baby yang umo tak sampai 3 taun.. ade laki, ade perempuan.. budak kecik kan, diorang baru 'dapat kaki' sebab tu la die suke jenjalan.. ade yang datang kat aku, amek selipa aku, bwak lari.. kelaka.. jadi nye, aku tinggal sorang kat daratan pun, xde la bosan.. terhibur dek kerenah kanak-kanak keliling.. raai wooo kat teluk kemang.. matahri mencanak kat atas pun, terik mentari pun xmmapu halang manusie nak bersantai tepi laut.. 

mase kite sampai tu, pukul 3.15 pm rase nye.. pukul 4.30 tu, naik la mak aku ke daratan.. mak kate, kak teh pegi mandi pulak... owh, kene g mandi jugak rupe nye.. HaHa.. aku pun pegi la masuk air.. aku masuk-masuk je, ade daun tersangkut kat aku, aku pegang daun tu, aku mandi ngan daun tu sampai la aku naik ke daratan balik.. kire daun tu la teman aku.. haha. sedih wooooo, aku mandi sensorang je ha, mak kan kat atas. kak lang pulak jadi duyung kan, berenang merate-rate.. aku pun main2 air aje la.. sambil perhati sekeliling.. haha.. ade laki bini ngah hOneymoOn lah, ade famili la.. sume mandi berteman, aku je mandi ditemani daun kering... sedih sedih... 

dalam pukul 5.30 tu, da naik da.. sebab nak siap-siap tuka baju sume kan. pastu nak solat asar lagi.. tapi lepas tu, kite xterus balik pun.. kite tunggu akak aku ngan laki die datang.. diorang dari kenduri kawin.. jadi, kite pun lepak la kat situ sampai maghrib, lepas solat tu.. berpecah la, kite balik Johol, akak aku tu ngan abang ipar balik Shah Alam..

kesimpulan nye, nak g laut.. nak g mandi-mande, pegi la ramai-ramai.. baru syooOoook sikit.. 
oOoops.. ni la daun yang teman aku mandi.. Ha Ha.. 

 gamba kabur di amek oleh orang yang xreti gune enpon baru.. Ha Ha..
Teluk Kemang yaaaaaau...
 akak depan tu, beg same kaler ngan aku.. tapi design lain sikit..
muke selepas mandi..baru-baru ni dah bertambah 7kilogram...! 

2 comments: