hah...!

Wednesday, 23 January 2013

SEX education..

assalamualaikum..

ha, nengok tajuk.. agak-agak nak cite pasal ape ni eyh..?
seingat aku, aku memang cepat belaja ape mende SEX itu.. korang bile pulak..?
sedari umur 7 tahun gitu la, aku dah ade idea pasal sex ni.. dah dapat gambaran la sikit-sikit..

aku ni, tahap curious aku tinggi.. aku sangat-sangat nak tahu pape yang aku nak tahu..
mende nye start waktu ' mak baby tu datang dari mane' .
tak ingat mak jawab macam mane, tapi yang pasti mak ckap dari perempuan mengandung, nanti perempuan tu yang lahirkan baby..okeh, set..aku tanye lagi 'mak macam mane perempuan tu boleh mengandung' .
mak ckap, orang kawin je boleh mengandung, mak ckap, nanti laki bini tido sekatil.. mak ckap, laki bagi sperma, perempuan siapkan ovum.. sperma jumpe ovum, taaadaaaaaaa...

jadi, umur 7 tahun.. aku da tau da, laki bini je boleh ade baby.. dah tu, ape jadah budak x kawin pun boleh ade baby sekarang..?
[carik jawapan sndiri, xmo kasi tahu]
mase tu, yang aku tahu.. laki bini kawin, tido sekatil.. sperma laki berenang ke tilam, ovum  berenang ke tilam, pastu jumpe kat situ, jadi kat situ. owh, da tahu da aku salah.. bukan mcam tu ye akak-akak sekalian.. hahaha..

okeh.. dunie sekarang ade internet.. budak-budak lebih suke google dari tanye kat mak bapak..
budak-budak sekarang, budak-budak cepat belajar psal mende-mende macam ni.. jadi, penting nye mak bapak main kan peranan supaye anak xsalah belaja.. agak nye la, sebab tu budak sekolah rendah pun dah pandai 'main' , mungkin sebab pengaruh dari internent.. ye la, cc melambak, bayar rm2 bole surf internet sejam.. dalam sejam, ape budak-budak bole buat dengan internet..? kalo budak tu suci lagi,die nengok la naruto ke ultraman ke.. kalo jenis yang da kotor..? ha, tak tau - tak tau..

penting tahu sex education ni.. relevan.. jangan kate xrelevan.. kalo aku yang dulu xde internet pun boleh da curioous pasal mende ni, budak-budak sekarang lagi la dashat kan.. jadi, perhatikan anak-anak anda....
anak-anak wajar diberi pendedahan tentang bende ni, dari diorang belaja sndiri kat internet. ye tak..?
care nak bagi pendedahan tu, care nak ajar tu yang mak bapak kene tahu.. aku xtahu macam mane, sbb aku xde anak, aku kawin pun xlagi.. haha..


4 comments:

  1. tau pasal "sex" tu dlm form 1 2.. tpi lau cpl2 tadika lg dah tau.. gatai kan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambooi.. cepat nye tahu kapel tu ape..
      erm, rase nye tahu psal kapel2 ni form 1 lah..
      lambat jugak..

      Delete
  2. hha.. tompek den laei la.. ado ko nk cubo2.. skli termengandung.. hambik kau.. x pasal2 dapek anak free.. x yah nk baya hantaran, mas kawen, kenduri bagai.. trus dpt merase.. sedap gak ekh.. den pon x taw..

    ReplyDelete
    Replies
    1. apo advance bona budak2 kek tompek kau ni pika..

      Delete