hah...!

Monday, 28 January 2013

perempuan dan diari..?

assalamualaikum.. 

hai .. hai.. 
perempuan dan diari..? semase aku membesar, aku perasan akak-akak aku suke tulih diari... diorang ade diari sendiri, xkan nak main kongsi pulak kan..? diari ni fungsi nye untuk tulih isik hati ke . dan yang penting rahsie diri sendiri.. diari bukan lah untuk dikongsi beramai-ramai. lepas tulih, kasi orang bace..? no.. no.. itu bukan fungsi diari.. setahu aku, diari ni tempat kite luah kan msalah peribadi ke, ade crush kat somebody ke.. xkan nak kecoh-kecoh kan..? jadi, tulih dalam diari, simpan sendiri..

Tapi aku kire, sekarang orang dah xpakai da diari ni.. mungkin ade, tapi rare lah rase nye kan..?
orang sekarang main twitter, blogging, facebook.. sume mende nak twit, sume mende nak post.. agak-agak yang personal pun jadi bahan tontonan ramai.. sebab tu dunie sekarang banyak fitnah kan..?

kenape perempuan dan diari..? entah.. laki ade ke tulih diari..? xde kan..? eh, ade ke..?
hahaha.. tak tahu pulak aku, sepanjang aku membesar, xpenah pulak tengok abang-abang aku menulih diari, ade diari sendiri.. xde kaaaaaaaaaaaaan.. 

disebabkan aku takot tertulih mende yang personal kat blog ni.. jadi, aku pun mewujudkan diari untuk tahun 2013.. diari hanye jadi peneman bile aku serabut, rase penuh masalah atau rase nak menulih la.. tulih je ape-ape.. bukan ade orang bace pun.. diari tu penting bagi aku, tempat aku meluah rase yang tak terluah kat sape-sape.. 


3 comments:

  1. stefan ade diari.

    ReplyDelete
  2. masa dulu2.. masa bljr abg sarip ko ade diari... ssyyhhhh... hahahahahaha
    skrg bile dh keja.. x de diari.. ade orgnzer je...

    ReplyDelete