hah...!

Thursday, 20 December 2012

ditulis oleh AIDEL..

sem 5 ni, xde la banyak sangat cerite nye.. 
tapi, ade la macam-macam jadi kan..
sem 5 ni, kire paling banyak la duit habis..
ye la, makan entah macam mane kan.. nafsu makan tu, xterkawal langsung lah..
pastu, tiap minggu pulak asek nk g jalan-jalan.. 
bukan g bandar pun, takat Tanah Merah, pasar tani kat Jeli, g makan kat kedai yang roti tempayan yang best tu, sekali due kali je la g Kota Bharu.. 

selama menjadi budak Geosains ni, satu sem ade la dalam 2-3 ke 4 ke field trip..
tapi sem 5 ni, ade satu kali je.. tapi banyak jugak gune duit, kite g LANGKAWI....
owh.. syoooook la sangat kan.. sebab ape..?
sebab kite dapat g makan angin.. haha.. ingt senang ke nak g Langkawi kan.. 
rm181 satu kepale.. tapi best sangat-sangat.. naik bot g Kilim geopark.. naik bot island hoping.. best woooooooha.. 
mase naik bot tu, dapat tgk dunie yang terbentang luas.. pulau-pulau berterabur, air laut yang hijau,biru .. oooowh.. air sangat clear, siap nampak ikan kat dalam air.. ikan bilis la, ikan belang-belang la, ikan todak la ( eh todak ke..?)

merase jugak jalan-jalan makan angin dengan kawan-kawan.. tapi xde la melepak ngan sume kawan kan.. memasing ngan geng-geng memasing la..
aku xde geng, tapi aku asek jalan ngan imah, emi, zatil, nafizah, mimie, farah.. ha, jiha ade jugak.. diorang ni konon nye, anak-anak aku la.. haha.. aku la bapak diorang.. haha.. tapi farah bukan anak aku, die opah.. haha.. seronok la.. bukan selalu dapat merase macam ni tau.. terime kasih banyak-banyak ye...

ooowh oooowh.. mase tu, kitowang ade pegi dekat-dekat Pulau Singa.. abg yg bot tu kan, die baling kulit ke dalam air laut tu.. pastu helang banyak-banyak turun menjunam amek .. kire bagi makan la tu kan..
ok, pengalaman baru.. kat jeli xpenag tgk org bg helang makan.. hahahaha.. menarik la.. helang tu, besar nye la hai.. tekejut tgk.. budak-budak ni sume, amek-amek gamba.. ye la, mende baru.. mesti nak simpan jadi kenangan kan.. 

dah la tu.. lain kali sambung lagi la.. meh la tgk gamba-gamba pulak.. 

eh, gamba x sempat nk upload.. nanti la masuk kan gamba lagi.. 


No comments:

Post a Comment