hah...!

Friday, 21 September 2012

aku rindu..

dengan nama ALLAH yang pemurah lagi penyayang.. 

sekarang bulan septmber.. 
dah berbulan-bulan arwah meninggal kan dunia ni.. 
pergi ke alam lain.
bukan lagi berada dalam alam kehidupan di dunia..

minggu ni, aku asek mimpi kan arwah.. 
sedih sangat.. kecik-kecik selalu kene marah kalo buat salah..
memang kami sedare-mare yang same baye ni, takut kat arwah..
tapi itu sume da xde da.. 
mase arwah pergi, aku tengah exam.. aku xbaik pun..
aku xde mase orang ngah mandi kan jenazah arwah..
aku xde mase orang ngah kafan kan arwah..
dan aku xde mase orang tanam arwah..

11 januari 2012.. 2 hari sebelum tarikh lahir aku, arwah pergi..
haaaaaish, rindu nye.. 
nak jumpe, xbole.. 
nengok gamba, xmampu mengubat rindu yang teramat ni.. 

YA ALLAH, tempat arwah wan dalam kalangan orang-orang yang Engkau rahmati..
aamiin.. 

Saturday, 1 September 2012

rabun ...

semua manusie dilahir kan alhamdulillah dengan mate.
tapi bukan semua orang bertuah boleh melihat.. 
ade yang dari dalam kandungan da cacat penglihatan..
ade jugak yang dari kecik da menghidap penyakit rabun kronik.. 

aku..? 
aku alhamdulillah, mate aku sihat aje pada mule nye..
bole melihat dengan baik tanpe memerlu kan bantuan dari cermin mate..
tapi, akibat main game kat komputer yang melampau.. 
aku di sah kan rabun sedari umur 14 tahun..

sikit je power cermin mate aku..
tapi, still x bole melihat dengan jelas terang dan nyate lagi dah..
sampai la sekarang, power makin naik dan makin naik.. 
cermin mate pun, kene la tambah-tambah power nye..

aku da lupe macam mane nikmat nye melihat dengan baik, jelas dan terang..
series dah x ingat..
agak susah la jugak kan bile jadi rabun ni..
kene pakai spek mase nak belaja kelas..
dalam kelas tu, bukan nak duduk depan.. duduk nak belakang2 aje..

ni pun, power mate macam naik aje ni..
haaaaish.. 
nasib baik masih bole melihat lagi ^__^