hah...!

Monday, 28 November 2011

idop bagai roDa

assalaMualaikum..


kate orang.. 
idop ni bagai roda.. 
berpuSing.. BerpuTar.. Golek-golek..


kadang-kadang kite duk bawah..
kadang-kadang kite kat atas..


ade mase, golek-golek langgar taik.. 
ade mase, jalan smooth aje..
ade mase, jalan langgar lubang.. xpun kene main elak-elak lubang.. 


dalam idop ni.. kene pandai lah bawak diri.. 
ini sume dunie aje.. setiap langkah kat dunie ni, will lead us mase akhirat nanti.
jadi, beringt lah setiap kali nak melangkah tu.. 


-iMah-

Friday, 25 November 2011

too

damn.. 
i think, that step is not necessary.. 
owh nooOoo..!


things gonna be worst, i guest.. 
well, at this time .. people always say 
IF I HAVE A TIME MACHINE, I WANNA GO BACK TO ONE HOURS before that hapen..

Wednesday, 23 November 2011

kelantan dan musim tengkujuh..

assalamualaikum.. 


sume pun tahu, sekarang MUSIM TENGKUJUH.. 
ye, musim hujan... aku kat Kelantan ni.. jadi, mmg merase la main ujan, banjir.. 
hujan sangat lebat, pastu angin kuat... da macam ribut da kan.. 


bukan sume orang dapat rase musim tengkujuh kan..?


kesian kat mangse banjir.. 
kesian kat owang naik moto redah ujan, sbb nak balik umah, balik dr keje.. 
kesian kat umah owang yg tenggelam dek air..
kesian kat owang yang hanyut, mati lemas.. 
kesian kat owang yang harte nye rosak, punah dek air.. 


masih x bersyukur lagi kah..?
aku, selese duduk atas katil tanpe risau sume itu.. 
ini gamba UMK , banjir...


aku duk kelantan, kawasan aku alhamdulillah x banjir.. 
tapi UMK, banjir da.. 
habis lah tenggelam kusi meje.. bas kontot da xleh jalan.. rosak jugak..
macam mane nak belaja lepas ni kalo sume tu da punah..? 


YA ALLAH, dugaan ni.. tabah kan kami YA ALLAH.. 
jangan kami putus ase, jangan kami merungut sangat...
sesungguh nye, ini baru sikit.. 

Friday, 11 November 2011

yeaaaay untuk 11/11/11 ???

assalamualaikum.. 


heh.. 
kat FB, memasing duk sibuk perang status.. 
sume lah nak buat status pasal 11-11-11 


nombor cantik lah.. kalo beli nombor ekor,
BELUM TENTU KENE LAH..! 
haaaaaaaaaa.. 
sibuk lagi pasal, DAJJAL lah, FREEMASON lah.. 
[ini aku xmau komen lah]

pape pun kan, sume tu ALLAH dah tentu kan.. 
jangan lah amek , percaye 100% kat pape yang kowang bace tu [sape yang tahu , tahu lah ]

YANG PASTI nye lah kan.. 
ramai yang nikah 11-11-11 ni kan..?
tarikh cantik, senang ingat kan..? 
macam best lah nak abadi kan detik-detik manis.. 
ye dak..?


mesti ramai jugak mak-mak nak anak die lahir tarikh ni.. 
lagi-lagi yang lahir kat Terengganu.. 
nanti dapat ic 111111-11-xxxx
bukan main banyak nombor satu..!

ape jadi kat aku mase 11-11-11 
yeeeeeeeeeeeeeeeeeeay..! 
virus merai kan tarikh ni sebaik mungkin lah.. 
lappy aku diserang pukul 2.11 pagi.. 
nice one lah VIRUS.. 
sayang kamoOo lebih laaaarh.. 



Thursday, 10 November 2011

Dating Dating..

assalamualaikum.. 


hari ni, aku jalan-jalan.. sambil makan, aku usha manusise... 
suasane sekarang, sangat lah berbeze degan suasane 
5-6 tahun dulu.. 


kalo dulu, memang la ramai je remaje termasuk kanak2 berdating.. 
tapi, xde la daring sgt.. xde la berani nak pegang, peluk  apetah lagi bercium2 kat khalayak ramai.. 
[eyh.. aku penah la dating zaman sekolah dulu, sbb itu aku tahu...(?)]



zaman aku bergelar pelajar sekolah dulu, kalo g dating pun, g makan eskim.. 
g makan kat kfc.. g beli pen/pesel sesame.. ini mase dekat2 nak exam lah ni..
itu pun, ramai-ramai... nak kuar berdue, takut wooOoo.. 
sangat x berani lah.. 


itu zaman dulu-dulu, 


MACAM MANE NGAN ZAMAN SEKARANG..?


ape yang aku nampak.. 
ape yang aku perhati kan.. 
muke budak-budak, tapi....?
peluk-peluk, tanpe segan silu...
tangan tu, menjalar entah ke mane-mane entah, tanpe rase malu.. 
ade lah yang main dukung-dukung, 
(bajet romantik lah tu) 




macam ni ke anak bangse zaman sekarang? 
macam mane dengan zaman akan datang, kalo yang sekarang pun... [xtahu nak komen macam mane]


haish.. bukan nk kate diri sndiri baik.. 
tapi... 
nengok cermin , teliti diri lah kan..
aku pun, banyak lagi yang x betul nye.. 


semoge, kawan-kawan aku, kenalan aku, ahli keluarge aku, sesape yang bace ni, termasuk aku dan sume lah.. terhindar lah dr gejale xsihat ni...
malu kalo mak abah nengok tau...!
malu satu hal.. sedih satu hal.. 


p/s same-same lah baiki diri .. 

Saturday, 5 November 2011

did I forget something?

i used to have a diary..
where i keep my dirty  little secret(s)..

i used to have a diary..
where i wrote every single beautiful things that happened..

i used to have a diary..
where i wrote my feelings..

i used to have a diary..
where i wrote those hopes and wishes..

and now..
where is my diary?